Az ATT Tour múltja, jelene és jövője

Az ország egyik legátfogóbb amatőr és szabadidős teniszmozgalma 5 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a már képzettebb amatőröket, és a szerényebb tudásszinttel rendelkező, szabadidős és hobby teniszezőket. Versenyzési lehetőséget biztosít azoknak, akik szívesen megmérettetik magukat ismeretlenekkel, egy kellemes társaságba beilleszkedve hozzájárulnak egy egységes tömegsport mozgalom népszerűsítéséhez.

Fontos megjegyezni, hogy az ATT-Tour amatőr és szabadidős teniszverseny mozgalom attól amatőr, hogy nincs pénzdíjazás! Ez nem a megélhetési teniszezők versenysorozata! A versenyek helyezettjei a részt vevők számának arányában kerülnek díjazásra, mely általában vásárlási utalvány, kupa, érem, vagy oklevél formában történik. Ennek legfontosabb alapja, hogy önfenntartó a mozgalom, tehát támogatás, szponzoráció nélkül is fenntartja magát. Társasági teniszversenyről van szó, így a bevétel – nevezési díj – teljes összege a verseny megrendezésének költségét fedezi. Százalékos elosztásban a pályabérleti díjat, a labdát, a díjazást és az ingyenes teniszezési lehetőség költségeit is.

Ezáltal fontos szerephez juthatnak a feltörekvő tudásszintű játékosok is, hiszen a szombati, erősebb mezőnybeli részt vétel után, vasárnap a saját szintűek versenyén – „B” kategória – már ingyenesen vehetnek részt. Így a két nap alatt lejátszott, több órányi mérkőzések hozzájárulhatnak a fejlődésükhöz. A mozgalom által biztosított lehetőségnek köszönhetően több – korábban „B” kategóriás – teniszező olyan szintre jutott, hogy már csak az „A” kategóriában szerepelhet. Nincsenek ígérgetések, hanem egyszerűen, teljesítményarányosan – lásd ATT díjazás, pontozás táblázata – értékeljük, díjazzuk a legjobbakat! A magasabb díjazások általában a kiemelt versenyeken – BIG SLAM-eken – vannak, mint a profi teniszvilágban. Ezek a nyári 4 nagy verseny, illetve a téli BIG SLAM január végén, február elején, továbbá az évzáró nagy verseny és a MESTERVERSENY. Ezek az események általában szponzoráció által magasabb összdíjazásúak, illetve ranglista-pontozásúak.

Az elmúlt öt év tapasztalata alapján nyíltan kijelentem, hogy az ATT-Tour , az amatőr teniszversenyzési lehetőség e formája nem a több-százezres díjazásról, a százezrekről szól, hanem egy egységes, jó-hangulatú társasági eseményként fogja össze az ország teniszkedvelőit. Az ATT-Tour továbbra is társasági, családbarát és tömegsport-mozgalomként képviseli mindazok érdekeit, akik nem „csak” a díjakért hajlandóak, akarnak küzdeni!

Őszintén remélem, mindazok akik rendszeres részt vevői a mozgalomnak, továbbra is megtisztelik a versenyeket, illetve várom szeretettel azokat, akik fejlődésük érdekében nevezőként bekapcsolódva kívánják tudásukat fejleszteni, szeretnének ismeretlenekkel küzdeni, játszani, illetve új teniszpartnerekkel ismerkedni!

Az ATT-Tour fejlesztése, népszerűsítése elengedhetetlen. További részletekről, a folytatásról bővebben hamarosan.

Simon László
ATT-Tour alapító, szervező